tirsdag 12. august 2014

Tavlevegg

Etter å ha vært uten gode idèer i mange måneder, er det godt å merke at den delen av hodet begynner å fungere igjen.

For en liten evighet siden kjøpte jeg en liten boks med tavlemaling på Biltema, men hadde ingen plan for hvor denne skulle brukes. Hadde lyst på tavlevegg på kjøkkenet, men det er jo i praksis ei lita "bysse", uten mulighet for å henge opp noe som helst. Så ble det endelig litt fart i sakene her etter en liten ommøblering. Inntil kjøleskapet står nå en smal hylle, og endeveggen på denne vender ut mot kjøkkenet. Denne veggen ble malt med tavlemaling.Lage middag er noe av det kjedeligste jeg gjør, og det å finne på noe til middag er enda verre. Regner med at jeg ikke er alene om dette. Da yngste arving også har flyttet hjemmefra, blir det matlaging bare til to. Pga. masses matallergier er det ikke bare å velge på øverste hylle heller.

Så fikk jeg en idè! Jeg har laget opp en del kort med middagsretter på som vi både er glad i og tåler.


Det er alt fra festmiddager til enkle hverdagsretter. Nå kan vi enten bla gjennom, eller ta loddtrekning for å finne ut hva vi skal ha til middag.


Øverst på tavleveggen hang jeg opp en ståltråd i to øyekroker, og 7 klyper - en for hver ukedag - til å henge opp middagsforslagene på.


På baksiden av hver lapp, har jeg også skrevet opp hvilke ingredienser jeg trenger. Så kan jeg enkelt sjekke hva jeg må handle inn. Synes selv jeg har vært kjempelur, og deler gjerne idèen med dere. Nå håper jeg på å få litt mer inspirasjon til middagslagingen, og at det kommer til mange flere lapper med gode retter.

I mellomtiden kan jeg kanskje by på en kopp Latte Macchiato?


Ha en strålende tirsdag rundtomkring!!

Klem Maye

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar