fredag 19. oktober 2012

Skrot blir til skatt!

Familien min er vant til at jeg har mye rare påfunn når det gjelder interiør, men skepsisen kan leses i ansiktet deres hver gang. Denne gangen har jeg ikke gjort noe revolusjonerende, men de leser ikke interiørblader eller blogger, og får jo ikke med seg at jeg lar meg inspirere av andre. De tror bare at jeg har fått en eller annen skrudd ide.For et par uker siden stod denne utenfor døra og ventet da vi kom hjem. Jeg hadde etterlyst en kabeltrommel på Facebook-siden min, og så kom denne. Mann og datter var meeeget skeptisk, men jeg hadde jo selvfølgelig planen klar, et bord skulle det selvfølgelig bli.

Men, faktisk så kom jeg over ideen med kabeltrommel-bord lenge før blogger og internett fantes. I en amerikansk komedie fra 1987, "Jente over bord" med Goldie Hawn og Kurt Russel, ble en kabeltrommel brukt som stuebord. Så inspirasjon kan komme fra mange kanter.


Den ble vasket, rensket for tegnestifter, sparklet og pusset. Greit at det er rustikk og rufsete, men det er jo greit å få fliser i kroppen.


Ett strøk med grunning og to strøk med hvitmaling senere, så den slik ut. Malingen som ble brukt var rester. Toppstrøket er faktisk hvit, silkematt veggmaling. Men det fungerer fint. Det var rett og slett utålmodighet som gjorde at det ble brukt rester i stedet for å kjøpe halvblank oljemaling som var tanken, ikke et bevisst ønske om å være både økonomisk og miljøvennlig!

Så da ble det nytt bord som kostet ingenting - bortsett fra planen om å kjøpe en flaske vin til han som ga meg trommelen! Det har han jo fortjent. Celine er kjempeskeptisk, og en smule bekymret for hvordan vi skal få plass til tacokosen foran tv'n med dette bordet. Men, vi har jo faktisk spisestue med stoooort bord, da. Og er det tv'n som frister, så kan vi forsyne oss på kjøkkenet. Mannen ble fra seg av begeistring, og vår firbente Anja var fornøyd med endelig å kunne krype inntil meg på gulvet, da det ble mye bedre plass. For det ble faktisk veldig mye bedre plass i den lille stuekroken vår. Den ser nesten 5 m2 større ut!

  
På sokkelen fant jeg ut at jeg ville pynte opp med litt lys, og det ble en fantastisk stemning når disse ble tent. Gleder meg allerede til å pynte dette bordet til jul. Og med en annen lyssetting på kamera når jeg prøveknipset, fikk jeg frem den lune kveldsstemningen med de levende lysene. DET er det fantastiske med høsten - lun stemning med levende lys.

Ønsker dere alle en flott fredag!!

Klem Maye!! 

 2 kommentarer:

  1. Do you need free Google+ Circles?
    Did you know that you can get these ON AUTOPILOT AND TOTALLY FOR FREE by using Like 4 Like?

    SvarSlett