mandag 30. juli 2012

"Fluesopp-sykkelen"

Jeg fikk plutselig en åpenbaring om at jeg ville ha en gammel sykkel i hagen. Lakkert i en sprek farge, og med masse blomster på. Jeg fortalte det til Mannen, og han himlet med øynene da jeg sa at jeg skulle sjekke Finn.no på jakten etter en sykkel. "Hva med den sykkelen du allerede har, da?" sa han. "Er du morsom sa jeg. For det første er den nesten ny, og tenk hvis jeg skal bruke den"! Det utløste tidenes latterkrampe. "Sykkelen er ca 20 år, og har ikke vært i bruk de siste 15 årene", fikk jeg høre.


Jeg trengte noen sekunder på å fordøye både idèen hans, og det faktum at han faktisk hadde rett. Riktignok hadde jeg tenkte meg en sykkel som var eldgammel, men denne får duge. Etter en scooterulykke på Kypros er jeg livredd for å sitte på alle type farkoster med mindre enn fire hjul, så i dag ofret jeg sykkelen min. Jeg skal forresten minne Mannen på at sykkelen som stod ved siden av min, nemlig hans, ble kjøpt inn til treningsformål for to år siden, og har vært brukt en gang!!


Riktignok planla jeg en rød sykkel, slik at den skulle matche huset, men denne rødfargen var helt feil. Ut å kjøpe ny maling, og dermed ble resultatet slik
Signalrød med hvite prikker, dette er min "Fluesopp-sykkel". 
Fant ut at det ble for kjedelig bare med rødt, og fikk dermed ideen til de hvite prikkene. Aller helst ville jeg hatt sykkelen knall oransje, men det krasjet med de røde detaljene på huset.
Kurven på bagasjebrettet malte jeg i en blomsterperiode jeg hadde på slutten av 80-tallet. Det skal monteres en kurv til foran på sykkelen, og begge skal fylles med blomster, men det får komme senere.


Så kom altså min gamle sykkel til nytte, men på en litt annen måte en for de fleste sykler.


Nå står den utenfor terrssen og ønsker våre gjester velkommen. Kanskje jeg kjøper en lakkboks til, slik at dekkene også blir røde.En fin mandagskveld og start på uken ønskes deg!!

Klem Maye 1 kommentar: