søndag 23. desember 2012

Endelig jul!!

Lille julaften står det på kalenderen i dag, og nå er det meste klart for morgendagen!

Middagsbordet er også dekket - greit å ha det unnagjordt, så får vi ta frokosten foran tv'n i morgen. Menyen i morgen er ribbe, julepølse og medisterkaker. Gleder meg til å slappe av mesteparten av dagen i morgen med "Tre nøtter til Askepott" og "Reisen til julestjernen". Blir ikke julaften uten det.

 


Vi blir bare fire til bords i morgen, men det betyr ikke at vi slurver med pådekkingen. Da blir det desto mer plass til å boltre seg litt med dekoreringen.


Idèen til årets bord kom en natt da jeg egentlig burde ha sovet. Inspirasjonen var egentlig et par eldgamle treski vi har hengende på veggen i trappegangen vår. Jeg hadde lyst til å ha de midt på bordet, men de ble nok litt for lange. De store konglene på bordet er selvplukket i nærheten av St. Tropez der vi bodde på en vingård en sommererie for noen år siden.


Da spant jeg litt videre på idèen, og fant frem to par Selbuvotter. Jeg synes disse vottene er så fantastisk flotte, og mine blir flittig brukt hele vinteren. Nå også på spisebordet som underlag for bestikket.


Et par gamle skistøvler har også fått plass på bordet, og huser et koselig nissepar.


Som lysfat fant jeg frem to gamle "jern". Vaffeljernet til venste var flittig i brukfamiliens hytte da jeg var liten. Kromkakejernet til høyre har jeg kjøpt på et antikk-marked.


Dette søte nisseparet inneholder salt og pepper, og var julegave fra en venninne for noen år siden. De er kjempesøte!

Og så var det juletreet, da! Som vanlig altfor stor for vår lille stue, men virkelig en prydbusk. Den er så tett og fin i grenene, og overlesset med pynt. Jeg har ikke blandet meg inn i pyntinga, men overlatt det til jentene i dag.

 

Anja synes det er like rart med denne buska i huset hvert år. Og under treet ligger det pakker som lukter innmari godt - hun har selvfølgelig skjønt at de er til henne!

 
Det er muligens litt tabu å si det, men jeg er nesten litt glad for at den hjemmelagde pynten er utslitt. Er litt over den fasen at glanspapirlenker var morsomme. De siste årene har jeg fått tak i litt ekskluvise kuler o.l. på salg etter jul, og da er det overkommelige priser.I år har jeg ikke fått til å lage et eneste julekort, men håper å komme sterkere tilbake neste år. Har funnet ut nå at vi må starte tidligere med juleverksted for å få tid til alt.

Her hos meg på Bærums Verk har det snødd i hele dag, og blåst ganske surt. Men, vi er kjempeglad for at det er snø og julestemning. 

 
Dette bildet er fra Bærums Verk forrige helg.

Da ønsker jeg dere alle en riktig god jul!

Klem Maye! 

    

3 kommentarer:

  1. Så koselig dekket bord. Ønsker deg en riktig god jul. D

    SvarSlett
  2. Så koselig bord! Det med vottene var en kjempeidè! Likte godt de gamle vaffeljernene med kubbelys på også! Ha en toppers julefeiring!

    Juleklem fra Eli:)

    SvarSlett