fredag 7. desember 2012

Pepperkakehus-angst

 Jeg hadde store ambisjoner om å pynte litt hver dag frem mot jul, samt knipse litt bilder underveis og legge ut på bloggen. Men, her har det pågått bygningsarbeider siste uken, så heimen har absolutt ikke vært "bloggbar". 
Nei, det er verken bad eller kjøkken som har blitt byttet ut eller andre store prosjekter. Derimot montering av pepperkakehus. Og det tar både tid og plass. 

  
Huset er megasvært, og jeg må beundre Celine for pågangsmotet hennes. Selv har jeg pepperkakehus-angst etter fadesen som endte i pepperkake-telt. Jeg har innført forbud mot bruk av knekk som monteringslim, og da må det bli melisglasur eller limpistol. Celine lurte på om jeg hadde mistet julegnisten fullstendig, for huset skal jo spises når julen er over, og skulle IKKE ødelegges av lim.

 
Det gikk med 4,2 kg pepperkakedeig, 1,2 kg melis og et ukjent antall egg til å produsere huset. Del for del har blitt montert, for deretter og stå til "tørk" over natten for å herdes skikkelig før neste del har blitt montert. Det måtte nesten til da det er såpass stort og tungt. Det hører vel med til historien at noen deler knakk underveis, så da måtte limpistolen frem likevel!


I byggeperioden har huset beslaglagt hele spisestuebordet, og jeg har klistret meg fast i melis uansett hvor jeg har gått. Og siden jeg har en medfødt evne til å rive ned ting bare jeg ser hardt nok på det (noe som gjør at jeg aldri får lov av familien å gå inn i en butikk med masse glass), har jeg vært livredd får å rive ned huset. Både bikkja og jeg har listet oss forbi spisestuebordet mens vi har holdt pusten. 

Men, endelig ble byggverket ferdig, og jeg synes det ble kjempefint! Tusen takk til Celine som gadd å ta den jobben!

 
Da ble det endelig litt orden i spisestua i dag, og det var koselig å få på plass litt pynt. Hvert år har jeg som mål og sortere julepynten, slik at det som skal frem til advent er pakket i en egne esker. Men får jeg det til? NEI!! Hvert år er det frem med samtlige esker som må rotes gjennom. Og så fant vi ut av utelysene hadde vi kastet, da nesten alle pærene hadde gått.


Forrige lørdag var jeg i Oslo med jentene mine på juleshopping, og da Mannen hentet oss kunne han stolt fortelle at han hadde vært og kjøpt nye utelys som han hadde hengt opp på den store busken utenfor døra.

Det var jo fint, MEN..... lyset er blåhvitt, så nå ser det ut som om vi har satset på utendørs solarium. Hvem i pokker er det som lager sånne lys? Vil helst ikke skuffe Mannen, og prøver derfor å venne meg til synet!

   
Gleder meg til å dekke koselig middagsbord til i kveld, samt nyte god mat og god vin. Og så skal jeg lade opp til julebord i morgen!

 Ha en fin kveld!!

Klem Maye


  

 


1 kommentar:

  1. Flott pepperkakehus! :-) Du har vunnet premie fra Fågel Blå, på VI-bloggen idag! Send en mail med navn og adresse til tantbla@telia.com, så sender hun premien direkte til deg! Ha en fin helg! KLEM

    SvarSlett