torsdag 16. februar 2012

Redesign og gjenbruk

I dag fyller yngste Prinsessa 17 år, hvor i all verden har tiden blitt av!! Jeg har jo ikke blitt noe eldre, som vanlig. Gratulerer med dagen til Celine!!

Som alle andre interiørfantaster, er også jeg på evig jakt etter forandringer. Men, det koster penger, og det kan være vanskelig å stå imot fristelser i alle de lekre interiørbutikkene. Jeg elsker å gå i disse butikkene å titte, men kjøper aldri dyre ting, med mindre de er på salg. Jeg henter inspirasjon og går i tenkeboksen hjemme. Noen ganger finner jeg noe gammelt "skrot" bortgjemt i et skap jeg kan bruke, eller jeg finner ting på Nille, Søstrene Grene og Europris som faktisk er fine - og billige.

Nå har jeg fått dilla på decoupage-teknikk. Dvs. at man limer motiv fra f.eks servietter eller stoff over på fast underlag med et spesielt lim.Slik kan en kjedelig ting få nytt, spennende utseende. Jeg kjøper mitt lim på Panduro Hobby. Tar imot tips hvis noen vet hvor man får kjøpt dette limet biligere.

Dette er en av seks vinkasser fra vinmonopolet jeg fikk av en bekjent som skulle kaste dem. Jeg har malt alle hvite, min ikke mer enn at noe av treverket skinner gjennom, slik at det er litt rufsete, akkurat som eieren. Denne har fått englemotiv fra en serviett inni, og det skinner vakkert her når lyktene tennes. Siden disse lyktene står på ei hylle nær taket, beskytter kassen også mot sotmerker i taket.
Gamle Norgesglass er en innertier, og jeg er så heldig at jeg har fått noen av svigermor. De fyller jeg opp med mat som er delikat å se på, og slik kan de stå til pynt. Her er det kjeks i den ene, og pikekyss i den andre. Jeg har kjøpt disse pikekyssene, men de er enkle å lage også.Ved å bruke konditorarge i forskjellige farger og nyanser får du fin dekor, både i krukker og på kaker.
Den minste krukka har jeg fylt med søte cupcakesformer.
Det største Norgesglasset har fått litt mer celebert selskap. Her har jeg tatt noen gamle sølvgafler jeg kjøpte på ei messe en gang sammen hvitskaftede kniver jeg arvet etter min bestefar. Bestikket er knyttet sammen i par med organzabånd og satt ned i glasset. Så kan det stå fremme til pynt hele tiden uten at sølvet blir svart.

Her er et gammelt pastasaus-glass som også har fått engler på seg. Deretter tok jeg noen perler på en ståltråd og surret rundt "halsen". Den kan brukes til så mangt, men akkurat nå er denne fylt med dufttlys. Dekorativt og god lukt. Men, den kan jo brukes til så mangt; ha dekorsand i bunnen og bruk den som lysestake, blomstervase, oppbevaring av sminkekoster eller bestikk.

Dette emnet kommer jeg nok til å skrive mer om, for her er det mer "skrot" som har fått nytt liv med litt maling og nye bruksområder.

Ha en god kveld.

Klem Maye


3 kommentarer:

 1. Så dekorative kasser, det var en god ide. Norgesglassene er jeg også glad i de er så fine til oppbevaring. Du er så kreativ, kjekt å lese bloggen din :-)
  Ønsker deg en fin kveld :-) Anita

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Hei Anita!
  Takk for hyggelig tilbakemelding - det varmer. Dette er jo en kjempegøy hobby for en med interiørdilla.

  May-Britt

  SvarSlett