fredag 15. juni 2012

Sommerlig lunsj

I dag skal jeg ha besøk av to venninner til lunsj. Været ble ikke som jeg håpet på, så vi får sitte inne. Men det forhindrer jo ikke å dekke festbord for tre.
 Staselig oppdekking en fredag formiddag. Hvit festduk med broderier, og servise i blå- og turkistoner.


Synes det er hyggelig å ha en form for tema når jeg dekker bord. I dag ble det altså blått og turkis siden det serveres sjømat. Var ikke engang klar over at jeg hadde så mye i disse fargene før jeg gikk på jakt i skapene. 
Rekene får litt mer fespreg når man anretter på denne måten, synes jeg. Og veldig enkelt. Et høyt stettglass i midten, og heng rekene på glasset.

Skylleboller med litt sitron i ved hver kuvert er greit å ha. Servietter med skalldyr på fant jeg i en skuff også.
Hjembakte rundstykker serveres til. Oppskriften som er min selvkomponerte skal dere få senere. Må nesten skryte litt å si at de ble vanvittig gode. Bakte dem i går og la dem i fryseren for at de skal smake ferskest mulig i dag. Den hvite tøyservietten de ligger på, hører til duken og er en av tolv. Flott hullmønster og broderier.


Jeg ville servere reker, ikke bare fordi det er sommerlig, men enkelt. Men, jeg har en egen evne til å komplisere det enkle. Blir litt jobb allikevel da, når jeg baker rundstykkene selv, og lager majones! Sistnevnte skal jeg ikke skryte av ennå, for jeg vet ikke hvor heldig den var. Men, da har jeg prøvd, og har kjøpemajones i beredskap.


 

Mmmm. Nå gleder jeg meg til gjestene kommer!!

En fin fredag ønskes dere alle!

Klem Maye

5 kommentarer:

 1. Lekkert dekket bord. Helt etter min smak. Håper det smakte. D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte meg at fargene var helt deg, ja!
   :-)

   Slett
 2. Mmm. heldige meg som var en av gjestene :)
  Deilig mat, god vin og lekkert bord.
  Takk for igår, ikke værst å være i lunsj fra 12-20 :)
  Koste meg masse .
  Klem fra Ingid

  SvarSlett
 3. Ååå jeg må ha forlagt "invitasjonen min".... er det igjen noen rester? mmm - det ser riktig så innbydende ut. flotte bilder!

  SvarSlett
 4. Kjempefint dette serviset, så koselig på sommerstid!!

  SvarSlett